Rezultatet

logo logo logo

< Faqja e mëparshme

18/06/2019
Integrimi në BE, 1 në 2 shqiptarë e shohin Europën një rrugë që zgjat rreth 10 vjet ose më tepër
Në Rezultatet

Në pritje të vendimit të ministrave të jashtëm të Bashkimit Europian për çeljen ose jo të negociatave për Shqipërinë dhe dhe Maqedoninë e Veriut, IDRA Research & Consulting ka realizuar një sondazh për të matur pritshmërinë e shqiptarëve për integrimin e plotë të vendit tonë në BE.

Rreth gjysma e shqiptarëve mendojnë se Europa është larg rreth 10 vjet ose më tepër. Ndërkohë rreth 40% e tyre besojnë se Shqipëria do të bëhët pjesë e Bashkimit Europian për rreth 5 vjet ose më pak.

Pjesa tjetër, ajo më pesimiste, që përbehet nga 11% e të anketuarëve mendojnë se Shqipëria asnjëherë nuk do t’ia dalë të bëhët anëtare e Bashkimit Europian.

Pavarësisht faktit se shumica e shqiptarëve e shohin të largët ditën e anëtarësimit të vendit tonë në Bashkimin Europian, vlen të theksohet fakti se ne ngelimi vendi më pro* Bashkimit Europian mes vendeve aspirante (Shqipëri, Mal i Zi, Maqedonia e Veriut, Serbia, Turqia).

Ky anketim është realizuar nëpërmjet një kampionimi përfaqësues kombetar të përbërë nga 1000 të anketuar me ane te metodes balle per balle. Marzhi i gabimit për këtë anketim është +- 2.2 % me nje interval besueshmërie 95%.

*Te dhena nga Eurobarometer 2018, Komisioni Europian.

 

© 2018 - 2021 IDRA Research & Consulting